• 600 g sejfilé
  • 100 g parmesanost
  • 1/2 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk oregano
  • Salt
  • Peppar

Riktigt god smak på en enkel fiskrätt till vardags. Både stora och små i vår familj gillade det här receptet.

Ugnstemperatur: 225 grader.

  • Lägg sejfilén i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
  • Grovriv parmesanosten. Skölj och riv skalet från halva citronen och blanda med osten. Pressa citronsaften från halva citronen över osten och skalet.
  • Tillsätt oregano, vispgrädde, salt och peppar till blandningen och fördela över fisken.
  • Gratinera i mitten av ugnen i 20 min.
  • Skär resten av citronen i klyftor och servera tillsammans med fisken.

Servera gärna med ris, kokta haricots verts och en sallad.

Receptet baserat på Middagsfrid.