- 600 g sejfilé
- 100 g parmesanost
- 1/2 citron
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 msk oregano
- Salt
- Peppar
Riktigt god smak på en enkel fiskrätt till vardags. Både stora och små i vår familj gillade det här receptet.
Ugnstemperatur: 225 grader.
- Lägg sejfilén i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
- Grovriv parmesanosten. Skölj och riv skalet från halva citronen och blanda med osten. Pressa citronsaften från halva citronen över osten och skalet.
- Tillsätt oregano, vispgrädde, salt och peppar till blandningen och fördela över fisken.
- Gratinera i mitten av ugnen i 20 min.
- Skär resten av citronen i klyftor och servera tillsammans med fisken.
Servera gärna med ris, kokta haricots verts och en sallad.
Receptet baserat på Middagsfrid.