• 2 dl rågmjöl
  • 13 dl grahamsmjöl
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl krossade linfrön
  • 3 dl rårörda lingon
  • 1 liter filmjölk

Saftiga limpor med massvis med fibrer. Gräddas i smorda brödformar.

Ugnstemperatur: 175 grader

  • Blanda rågmjöl, grahamsmjöl, dinkelmjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
  • Tillsätt linfröna.
  • Blanda ner lingonen och filmjölken. Rör till en jämn deg.
  • Fördela i två brödformar. Tänk på att bröden blir exakt så knottriga som de är i degen så släta ut dem så mycket som du önskar innan gräddningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
  • Låt bröden svalna något i formarna innan du stjälper upp dem. Låt kallna under bakduk på galler.