• 150 g smör
  • 2 msk sirap
  • 3,5 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1,25 dl mjölk

Efter att ha testat många olika recept har detta blivit en favorit. Den går smakmässigt inte att skilja från en vanlig kladdkaka med ägg. Den blir lika bra om laktosfria produkter används.

Det går även att göra detta recept glutenfritt genom att byta ut mjölet mot glutenfritt mjölmix. Vi gräddade då kakorna som muffins i stora muffinsformar. De får då en något annorlunda smak från mjölmixen och smakar inte som originalreceptet.

  • Smält margarinet
  • Blanda torrvarorna
  • Rör ner smöret i mjölblandningen
  • Rör ner sirapen och det smälta smöret
  • Använd en form med  löstagbar kant. Smörj formen och strö på ströbröd. 
  • Ställ in i ugnen i 20 minuter 165 grader i varmluftsugn eller 175 grader i vanlig ugn. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är färdiggräddad.