• Tårtbotten:
  • 200 g chokladkakor (glutenfria om så önskas)
  • 50 g smör
  • Kolasås:
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk kakao
  • Garnering:
  • 1 banan
  • vispgrädde
  • jordgubbar
  • hackad choklad

Denna tårta är perfekt om det finns flera matallergier hos dina gäster. Du kan göra den fri från ägg, gluten och nötter. Om du väljer laktosfria produkter kan den även serveras till laktosintoleranta. Och även utan allergier så är denna tårta en höjdare på sommarens kalas!

Botten:
Smula kakorna i en matberedare och mixa till småsmulor. Smält smöret och häll i försiktigt medan du blandar ordentligt. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar botten.

Kolasås:
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. Koka i ca 10 min tills kolasåsen når 120 grader. Häll i kolasåsen i pajskalet och ställ kallt. Hit går bra att förbereda dagen innan.

Garnering:
Skiva bananen och lägg ovanpå den stelnade kolasåsen. Vispa grädden och bred ut eller spritsa på tårtan. Garnera med jordgubbar och rikligt med hackad choklad.

Välj andra frukter som t.ex kiwi eller hallon för att variera tårtan.