• 900 g kycklingben
  • 1/2 påse ruccola (35 g)
  • 3 morötter
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 paket fetaost (150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • ris
  • salt och peppar

Få moment men ändå så god smak. Lätt att lägga ihop i slutet så att kräsna barn kan få kycklingen utan dressing och ost. Just denna dag kände vi inte för att göra grönsaksröran så vi skar bara upp några råa morötter.

  • Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i mitten av ugnen i 25 min (225 grader).
  • Blanda balsamvinäger, olivolja och flytande honung i en skål.
  • Grovriv morötter, skär auberginen i 1 cm stora tärningar, hacka löken.
  • Fräs lök och aubergin på hög värme i en stekpanna i 8 min. Krydda med salt och peppar. Tillsätt morötterna och fräs i fyra minuter till.
  • När kycklingen är klar, smula över fetaost och strö över ruccola och dressingen.
  • Servera med ris och de frästa grönsakerna.

 

 

[Denna rätt är hämtad från Middagsfrid med vissa modifieringar.]